Yleiskuva Liikekirjapainosta

Liikekirjapaino on
enemmän kuin kirjapaino!

Liikekirjapainon tarina

Olipa kerran 23-vuotias nuorimies, jolla oli isovanhemmilta ja enoilta opittu himo yrittäjyyteen. Kauppatieteen opinnot olivat päättymässä. Isällä oli takana vuodesta 1955 pitkä ura kirjapainossa, eläkevuodet rupesivat lähestymään. Poika-Jari ja isä-Heikki pistivät osaamiset yhteen ja kuin tilattuna Kuopiossa tuli myyntiin 1952 perustettu vanhin Kuopion kaupallinen kirjapaino Kuopion Liikekirjapaino. Vuosi oli 1988 ja kirjapaino alkoi toimia perheyritysmallilla Käsityökadulla aivan Kuopion kuuluisan torin ”mualiman navan” vieressä. 

1990-luvulla painettiin kohopainossa tiikeleillä ja silinterillä offsetpainossa kolmella tsekkiläisellä 2-värisillä Dominanteilla. Koneita oli kolme, koska aina oli yksi remontissa. Noihin aikoihin painettiin paljon kaupan suoramainontaa. Käsityökadun toimipiste oli kellarissa ja hankala monessa mielessä. Kaupan suoramainonta osattiin jo silloin. Kirjapainotoimintaan tuli helpotusta olennaisesti, kun painon liiketilat muutettiin Kuopion matkustajasatamaan Minna Canthin kadulle. Muutoksen jälkeen alkoi massiviinen konekannan kehittäminen. Taloon tulivat uudet Heidelbergin painokoneet, taittokoneet ja kollaattorit. Vuonna 2001 Liikekirjapaino siirtyi ensimmäisenä offsetpainona Suomessa myös digitaaliseen painamiseen. Liikekirjapaino kasvoi yrityksenä omaan tahtiinsa ja työllisti enimmillään 15 graafisen alan osaajaa. Nyt määrä on automaation vuoksi asettunut alle kymmeneen.  
 
“Palvelumme uskollisia käyttäjiä on yli 50 vuoden takaa, mutta myös uudet asiakkaat ovat löytäneet joukolla Liikekirjapainoon – hyvä sana kiertää”, kertoo Jari. 

Liikekirjapainon konekanta on monipuolinen ja nykyaikainen. Investointimme on ollut jatkuvaa ja se on pitänyt meidät kehityksen kärjessä. Viimeistelyosaamisemme on monipuolista. Meiltä luonnistuu stanssaukset, preeglaukset, perforoinnit, laminoinnit, erilaiset taitot, vihkot, kirjat jne. Näyvyystuotteisiin olemme panostaneet jatkuvasti.

”Tervetuloa hyvän palvelun pariin”, toivottaa toimitusjohtaja Jari savolainen.

Kuopion Liikekirjapainossa on säilynyt välitön ilmapiiri ja asiakas voi helposti hoitaa tilaamiseen liittyvät jutut tuttujen ihmisten kanssa. “Iloisuus ja välittömyys houkuttelevat asiakkaita usein vain vaihtamaan kuulumisia” hymyilee Jari. 

Tarinassa ei näy loppua. Liikekirjapainon menestystarina jatkuu. 

Liike­kirja­paino yrityksenä

Suomalainen

Painamme tuotteemme Suomessa. Suosimme suomalaista työtä. Aina kun on mahdollista painamme suomaiselle paperille ja käytämme kotimaisia materiaaleja. Kotimainen työ on laadukasta.

Nopea

Nopeus on tärkeä periaatteemme. Toimitusvarmuus on asiakaslupauksemme.

Laadukas

Haluamme, että jokainen painotuotteemme täyttää 100 %:sti laatuvaatimukset. Laadun on oltava aina priimaa.

Helppo

Tavoitteenamme on helppous. Haluamme, että asiointisi kanssamme on aina yksinkertaista ja helppoa.